Eén van de laatste vakken van het 3de jaar was Augmented Reality and Mobile Development. Hier kregen we de opdracht om in duo's een mobiele applicatie te maken die gebruikt maakte van Augmented Reality (AR). Als thema voor de app konden we vrij kiezen, de enige criteria waren dat het in Flutter moest geschreven worden en dat het AR moest bevatten. We hebben uiteindelijk voor een uitdaging gekozen. Het idee van de app is dat je een bovenaanzicht van een doolhof kan tekenen. Met AR kun je dit doolhof dan projecteren in de echte wereld aan de hand van AR. Deze doolhoven kunnen ook opgeslagen worden om later te herbekijken.
Van in het begin was er al een duidelijke takenverdeling. We hebben de opdracht opgesplitst in een Flutter deel en een AR deel. Ik heb mij met het AR deel bezig gehouden, mijn teamgenoot met het flutter gedeelte. In het begin ging alles vlotjes. Ik kreeg zeer eenvoudige doolhoven tevoorschijn getoverd, maar deze stonden vast in de code. Toen het deel van mijn teamgenoot af was, kon ik beginnen aan het dynamisch weergeven van opgeslagen doolhoven. Dit was in het begin echter zeer moeilijk. We zaten namelijk met 2 verschillende assenstelsels. Enerzijds hadden we het assenstelsel in flutter van mijn teamgenoot, anderzijds hadden we het assenstelsel van wikitude. Hiervoor heb ik dan wat transformaties moeten uitvoeren om de coördinaten om een juiste manier om te zetten naar het andere assenstelsel
Het project had een hogere moeilijkheidsgraad, dit hadden we natuurlijk zelf in de hand, dus heb ik veel bijgeleerd op het vlak van programmeren. Ook hadden we een krappe deadline we iets harder moesten doorwerken maar hier hebben we dan wel veel uit geleerd.